Pasta med blå ostesauce og bagte rødbeder
AFTENSMAD

Pasta med blå ostesauce og bagte rødbeder

Du går aldrig galt i byen med en cremet pastaret, og denne version med mild blå ostesauce, bagte rødbeder og frisk timian er også til blåskimmel-skeptikerne.
  • 4 Personer

Ingredienser

350 g frisk pasta
200 g brune champignon
300 g rødbede
1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk spinat
2.5 dl. fløde
75 g blåskimmelost fx Danablu
1 håndfuld frisk timian
- olivenolie
- salt og sort peber
- citron

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C varmluft. Skræl rødbeder, og skær dem i små tern. Bland med salt, peber, et skvæt olivenolie og lidt citronsaft. Bag dem i 30 minutter i ovnen.
  2. 2
    Skyl og skær svampe i skiver. Fjern skræl fra løg og hvidløg, og hak det fint. Steg svampe, løg og hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, til det hele er blødt.
  3. 3
    Tilsæt fløde og derefter blåskimmelost lidt ad gangen - smag dig frem efter mængden. Tilsæt 1 dl vand, og smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt hakket timian, skru helt ned for varmen og lad det stå, imens pastaen koges.
  4. 4
    Kog den friske pasta al dente i saltet vand. Kom frisk spinat og halvdelen af de bagte rødbeder ned i saucen på panden, og vend den kogte pasta i. Servér toppet med resten af de bagte rødbeder og frisk timian.