Vietnamesisk: Stegt dorade med grøn mango
AFTENSMAD

Vietnamesisk: Stegt dorade med grøn mango

Denne ret er en af Nina Minhs favoritter, da den kommer hele smagspaletten rundt. Ninas mor plejede altid at servere hele fisk med hoved på. Det var hendes danske venner mildest talt chokerede over. I Vietnam kæmper børnene om, hvem der skal have lov til at spise hovedet, for der er masser af smag i det. Opskriften er fra Nina Minhs kogebog Spis ris til
  • 2 Personer
  • 35 Minutes

Ingredienser

1 stk. doradefisk (eller torsk eller kulmule)
1 stk. umoden mango
4 spsk. olie til stegning

Dressing:

1 fed hvidløg
0.5 stk. chilifrugt
0.5 dl. rørsukker
1 dl. kogt vand
0.5 dl. fiskesauce
1 stk. lime

Sådan gør du

  1. 1
    Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl chilien, og hak den fint. Hæld begge dele i en skål sammen med sukkeret, og tryk let på chili og hvidløg, så de afgiver saft. Tilsæt det kogte vand, fiskesauce og limesaft, og rør rundt, til sukkeret er opløst.
  2. 2
    Skær hovedet af doraden, og kassér det. Skrab skællene af med en skarp kniv, imens du holder fisken under rindende vand. Skær 3-4 snit på hver side af fisken, så skindet bliver helt sprødt, og tilberedningstiden bliver kortere. Steg fisken i olie på en pande i ca. 10 minutter på hver side, til den er gylden og sprød. Skræl mangoen, og skær den i strimler.
  3. 3
    Læg fisken på et fad, og drys mangostrimlerne over. Hæld dressingen over fisken, og servér med ris.